Europski centar za radnička pitanja (EZA) održat će u subotu 24. studenog u Bukureštu svoju Glavnu skupštinu koja je ove godine izborna. EZA će na ovogodišnjoj Glavnoj skupštini dobiti novog predsjednika. Bartho Pronk, dosadašnji predsjednik EZA-e, odlučio je da neće ići u obnavljanje mandata, ali će se kandidirati za počasnog predsjednika. Novi i jedini kandidat za predsjednika EZA-e bit će na subotnjoj Skupštini Luc Van den Brande, poznati belgijski i europski političar. Gospodin Van den Brande je, uz ostalo, bio premijer belgijske regije Flandrije, ministar rada i zapošljavanja u belgijskoj vladi, a trenutno je posebni savjetnik predsjednika Europske komisije Jean-Claude Junckera za informiranje građana.
Predsjednik Napretka među kandidatima za ulazak u uže rukovodstvo EZA-e
Osim predsjednika i počasnog predsjednika, na Skupštini će se birati i kopredsjednik, dopredsjednici, generalni tajnik, blagajnik, ostali članovi užeg rukovodstva. Zastupnike i goste na EZA-inoj skupštini u Bukureštu pozdravit će i predsjednik Rumunjske Klaus Werner Johannis. U ime Napretka će na Glavnoj skupštini EZA-e sudjelovati predsjednik Društva, prof. dr. Franjo Topić. Predsjednik Napretka također je među kandidatima za ulazak u uže rukovodstvo EZA-e.
EZA je organizacija sa 72 filijale u 30 zemalja diljem Europe. Primarno se bavi pitanjima obrazovanja, socijalnog dijaloga, radničkih prava i sindikalnim pitanjima, oslanjajući se na kršćanske društvene vrijednosti. Napredak je punopravni član i redovni sudionik EZA-inih skupova.